Nové

Kniha - VÝROBA JEMNÉHO UZENÁŘSKÉHO ZBOŽÍ - A5,

365 Kč
DPH sazba
0 %
Cena bez daně
365 Kč
Katalogové číslo
VJUZ
Dostupnost
skladem

Dnešní výrobce i konzument si pod označením „jemné zboží“ představí nejspíše jemně mělněné masné výrobky bez vložky jako párky, junior či lyonský salám. Za časů Řehákových však jemné zboží – to bylo zboží 1a neboli prima kvality, zboží lahůdkové, delikatesní, výrobky obzvláště vytříbené chuti, vůně i konzistence, vhodné nejenom k zahnání hladu, ale i na slavnostní tabuli, zkrátka a dobře zboží fajnové.

Rudolf Řehák ve své knize shromáždil receptury takovýchto výrobků nejen českých a moravských, ale i rakouských, maďarských, italských, německých, francouzských, polských, holandských, bulharských, švýcarských, duryňských, saských a ruských. Vybral nejzajímavější druhy z evropského uzenářského sortimentu a nabídl je českým výrobcům. V knize je vše různými druhy párků počínaje, přes měkké salámy, vařené zboží, výrobky z kusových mas až po trvanlivé salámy a fermentovaná masa. Vše od tehdy v Čechách oblíbené lidové střevní uzenky „andulky“ až po medvědí salám, neboť autor dovozuje, že je nehospodárné zpracovávat z na trhu se v zimě běžně vyskytujících zmrazených medvědů pouze tlapy.

Výrobky jsou rozděleny do skupin:
1. Játrové zboží (20 druhů)
2. Masné zboží s přísadou krve (19 druhů)
3. Výroba uzenek, klobás atd. (55 druhů)
4. Výroba trvanlivých salámů (32 druhů)
5. Solení a nakládání masa, výroba šunek a pod. (36 druhů)
6. Výroba různého zboží (30 druhů)

A5, 128 stran, brožovaná v měkkých deskách

Více informací

Popis


Knihu zakoupíte s originálním podpisem Mistra Málka

Mohlo by se vám hodit

Upozornění!
Všimli jsme si, že máte vypnutou podporu javascriptu.
Pro správné fungování a lepší uživatelský zážitek Vám doporučujeme tento plugin opět povolit.

Would you like to receive news, promotions, or articles from our world?

Subscribe to our Newsletter and get all the information every month.